E-magazine Via

E-magazine Via

Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

AUTO

Terug naar overzicht


Hoe kiest u uw auto alarmsysteem ?

Hoe kiest u uw auto alarmsysteem ?

Er zijn veel verschillende soorten auto alarmen en inbraakbeveiligingssystemen op de markt, van de meest eenvoudige tot de meest gesofisticeerde modellen. Naar ieders smaak, in functie van uw budget. Maar hoe de juiste keuze maken? Een overzicht van de verschillende systemen en hun voordelen!

Welke alarminstallatie kiezen?

Het alarmsysteem dat u in uw auto plaatst, heeft als eerste belangrijk voordeel een afschrikkend effectte hebben: de dief zal twee keer nadenken alvorens zich in uw auto te wagen. Sommige verzekeringsmaatschappijen kunnen u trouwens vragen een dergelijk systeem in uw voertuig te plaatsen om de risico's op inbraak te beperken.

We stellen u hier de drie grote auto alarmsystemen voor: de anti diefstal systemen, de auto alarmen en geolokalisatiesystemen. Vergeet echter niet dat geen enkel model onfeilbaar is: elk systeem is te kraken. Indien u een dure wagen heeft, raden we u ten stelligste aan een diefstalverzekering af te sluiten.

De anti diefstal systemen: betaalbaar én zeer zichtbaar

De meest verspreide anti diefstal systemen zijn ook de goedkoopste die u op de markt kan vinden. Merk echter op: goedkoop wil niet altijd zeggen minder efficiënt. Zelfs al gaat het om een goedkope diefstalbeveiliging, de dieven worden er aardig door ontmoedigd. Waarom? Omdat ze simpelweg zichtbaar zijn.

We onderscheiden twee soorten anti diefstal systemen:

  • Het stuurslot: dit slot blokkeert het stuur van uw wagen waardoor uw auto niet verplaatst kan worden. Bij sommige modellen wordt ook een pedaal vastgezet. Voor nog meer beveiliging raden we u aan het meest robuuste model te kiezen.
  • De wielklem: deze klem wordt aan een wiel vastgemaakt. Misschien is het niet de makkelijkste methode, maar ze blijkt wel efficiënter te zijn dan het stuurslot.

Elke methode heeft haar voor- en nadelen. Alvorens te beslissen is het belangrijk de pro’s en contra's tegen elkaar af te wegen. In beide gevallen kiest u best voor een opvallende kleur. Hoe meer zichtbaar ... hoe minder aantrekkelijk voor de dief.

Het auto alarm:

Naast de anti diefstal systemen bestaat er ook het auto alarm. De sirene van dit alarm gaat af als:

  • een portier geforceerd wordt
  • het startmechanisme in werking wordt gesteld
  • uw wagen verschillende schokken ondergaat
  • uw wagen getakeld en meegenomen wordt

Dankzij uw afstandsbediening of uw draagbare telefoon wordt u hiervan op de hoogte gebracht, naargelang de gekozen opties. Sommige systemen gaan zelfs over tot het volledig immobiliseren van uw voertuig.

Er zijn verschillende varianten:

  • Het contact wordt onmiddellijk onderbroken 
  • Het contact wordt na 1' 30’’ verbroken
  • Het alarm blokkeert het heropstarten van de motor. Eens de dief de motor gestopt heeft, kan hij niet opnieuw vertrekken.

Bij sommige modellen kan u het alarm vanop afstand laten afgaan. Praktisch als u een verdacht individu rond uw wagen ziet rondhangen.

Geolokalisatie dankzij uw smartphone

Het neusje van de zalm in de wereld van de alarmsystemen is zeker de geolokalisatie. Deze diefstalbeveiliging kent een groeiend succes. Het principe is eenvoudig: dankzij een GPS systeem (geofencing) of een ingebouwde GSM chip beschikt uw wagen over een geolokalisatie systeem. Aan deze methode hangt wel een prijskaartje, reken algauw op 1000 Euro.

Wenst u bovenop het plaatsen van een alarm in uw auto toch een verzekering tegen diefstal af te sluiten? Uitstekend idee: autodiefstallen zijn een echte plaag. Meer dan één bestuurder is zijn wagen zo kwijtgeraakt. Bij Touring Verzekeringen betaalt de volledige omniumverzekering de waarde van uw voertuig terug in geval van diefstal.

Opgelet: naast de autodiefstallen is ook het aantal diefstallen van voorwerpen uit wagens niet meer bij te houden. De eerste reflex als u uw wagen achterlaat: verwijder alle waardevolle spullen uit uw wagen. Verstoppen heeft geen zin: de dieven kunnen IT materiaal vinden door de straling. Neem dus uw smartphones, tablets, draagbare computers en ook waardevolle papieren mee!

Auto / bestelwagen? Vraag een offerte aan!

Motor ?
Vraag eenofferte ann !

Woning ?
Vraag eenofferte ann !