E-magazine Via

E-magazine Via

Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

AUTO

Terug naar overzicht


Autoreizen: wat moet u voorzien?

Autoreizen: wat moet u voorzien?

De auto blijkt het favoriete vervoermiddel van de Belgen te zijn om op vakantie te gaan. 50% van onze landgenoten gebruikt zijn wagen immers om naar de vakantiebestemming te rijden. We geven u enkele tips om uw autoreis goed voor te bereiden.

Algemene staat van uw voertuig nakijken

Voordat u aan een lange autorit begint, is het belangrijk om alle technische controles te laten uitvoeren.

Lange afstanden op de autosnelweg met een zwaar geladen wagen in verschillende weersomstandigheden kunnen uw banden zwaar op de proef stellen. Controleer dus uw vier banden en uw reserveband. De aanbevolen druk voor de autosnelweg is +0,2 tot 0,3 bar in vergelijking met de normale druk.

Controleer vervolgens de staat van uw schokdempers, het oliepeil, de remvloeistof, de koelvloeistof en de ruitenwisservloeistof. Kijk ook of uw richtingaanwijzers, uw stoplichten en uw waarschuwingslichten werken. Zorg ook dat uw remmen in goede staat zijn.

Wacht niet tot het laatste moment voor het geval uw auto voor een afstelling of een herstelling even in de garage moet blijven. Als de vakantie eraan komt, zitten hun agenda's vaak goed vol.

>>> Is uw auto klaar voor de vakantie?

Controleren of u met uw dekking verzekerd bent in het buitenland

 

Informeer eerst bij uw verzekeringsmaatschappij of u het stuur aan een van uw passagiers mag toevertrouwen als u zelf te moe bent om te rijden. Houd ook rekening met de dekking van uw waarborg in alle landen waar u passeert. Als een land niet vermeld staat in uw contract, kunt u kiezen voor een tijdelijke formule.

De reisweg voorbereiden en de verkeersinformatie volgen

Begin met uw reisweg te bekijken. Hoewel de gps een betrouwbare vriend is om u te begeleiden, kunt u met een goede voorbereiding anticiperen op eventuele werken of moeilijkere doorgangen en die vermijden door een alternatieve route te voorzien.

U raadpleegt ook best verkeerswebsites voordat u vertrekt. Zo kunt u de verkeerssituatie en de aanwezigheid van files of vertragingen beoordelen. Afhankelijk daarvan kunt u later vertrekken of uw reisweg aanpassen.

Bekijk ook zeker de afstand tussen de rustplaatsen op uw traject. Het is belangrijk om regelmatig te pauzeren en te stoppen bij de eerste tekenen van vermoeidheid. In sommige streken liggen de rustplaatsen heel ver uit elkaar en kunt u spijt krijgen dat u niet bent gestopt op de laatste rustplaats die u tegenkwam.

 

Ontdek onze autoverzekeringsformules of maak een online simulatie.

Auto / bestelwagen? Vraag een offerte aan!

Motor ?
Vraag eenofferte ann !

Woning ?
Vraag eenofferte ann !