E-magazine Via

E-magazine Via

Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

AUTO

Terug naar overzicht


Factoren die een invloed hebben op de verzekering van uw bestelwagen

Factoren die een invloed hebben op de verzekering van uw bestelwagen

Bij een bestelautoverzekering zijn er – in vergelijking met een klassieke autoverzekering – enkele verschillen in de elementen die het bedrag van de premie bepalen.

Privé- of professioneel gebruik

Het bedrag van de premie bij een verzekering BA en een Omniumverzekering zal veel hoger zijn wanneer u gebruikmaakt van een bedrijfsvoertuig dan wanneer u met een privévoertuig rijdt. Hoe regelmatiger u immers uw wagen gebruikt, hoe hoger het risico op een ongeval wordt.

Vermogen van de motor

De Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering varieert in functie van het vermogen van de motor, uitgedrukt in kilowatt (kW) en het aantal plaatsen in het voertuig. Net zoals bij een auto kiest u dus het best voor een minder zwaar bedrijfsvoertuig. De keuze is heel uitgebreid. U vindt al een bestelwagen vanaf 55 kW.

Leeftijd van het voertuig

De prijs van de Omniumverzekering is sterk afhankelijk van de cataloguswaarde van het voertuig in kwestie. Deze waarde komt overeen met de gefactureerde waarde, inclusief opties en btw, zonder rekening te houden met eventuele kortingen.

Voor nieuwe voertuigen betreft het gewoon de gefactureerde waarde, zonder rekening te houden met eventuele kortingen. Voor occasie- of leasingwagens betreft het de catalogusprijs bij nieuwstaat, zonder rekening te houden met bovengenoemde aspecten. Hierbij wordt rekening gehouden met een eventueel waardeverlies van de wagen in de loop der tijd.

Belangrijk verschil: het fiscaal stelsel

Op financieel vlak is er een belangrijk verschil tussen een privévoertuig en een bestelwagen namelijk het belastingbedrag bij ingebruikname. Bij voertuigen wordt hiervoor rekening gehouden met het vermogen, terwijl men bij bestelwagens kijkt naar het Maximaal Toegelaten Gewicht (MTM of MBT). Bedrijfsvoertuigen worden dus minder belast.

Wilt u graag meer informatie rond onze verzekeringsformules voor bedrijfsvoertuigen ? Aarzel niet om contact op te nemen.

Auto / bestelwagen? Vraag een offerte aan!

Motor ?
Vraag eenofferte ann !

Woning ?
Vraag eenofferte ann !