E-magazine Via

E-magazine Via

Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

MOTO

Terug naar overzicht


Motorrijden in het buitenland: wat moet u voorzien ?

Motorrijden in het buitenland: wat moet u voorzien ?

Motorrijden is een unieke, sensationele ervaring die u met niets anders kunt vergelijken. Zoals bij elke trip naar het buitenland gaat u hier beter niet impulsief te werk. Lees daarom onderstaande tips, zodat u zonder zorgen in het buitenland kunt reizen.

Verplicht rijbewijs A1

In België mag een houder van een rijbewijs B een bromfiets van categorie AM besturen, evenals een scooter, een lichte motor van categorie A of een lichte vierwieler van categorie AM, mits hij een basisopleiding van 4 uur heeft gevolgd. Er is geen enkel theoretisch of praktisch examen in deze context voorzien.

Toch heeft deze opleiding geen enkele waarde in het buitenland. Om in het buitenland te kunnen reizen met uw tweewieler, moet u verplicht over een rijbewijs A1 beschikken.

Enkele technische controles

Controleer de belangrijkste technische zaken die uw veiligheid op de weg garanderen: staat van de banden en bandenspanning, remmen, veringen, koplampen, richtingaanwijzers, claxon, oliepeil… Smeer de ketting van uw motor correct in en controleer meteen alle elektrische onderdelen.

Zodra u alles ingepakt heeft, kan u eventuele bijstellingen doen. Stel uw koplamp bijvoorbeeld af wanneer uw tweewieler geladen is. Het is trouwens aangewezen om de bagage zo dicht mogelijk bij het zwaartepunt te plaatsen.

Onmisbare zaken

Hoewel we u aanbevelen om zo licht mogelijk te reizen, zijn sommige items onmisbaar als u onnodige ballast wilt vermijden. Zorg er in de eerste plaats voor dat u over de noodzakelijke uitrusting beschikt in geval van mechanische problemen: EHBO-koffer, reparatiekit, poetsdoeken, jerrycan, zaklamp, vet voor de ketting…

Kortom, neem alle verplichte officiële documenten mee: papieren van uw motor, uw identiteitsdocumenten, uw rijbewijs, uw bijstandsverzekering en op zijn minst uw aanrijdingsformulier (als u binnen Europa reist).

Heeft u interesse in onze motorverzekering? Vul de simulatie van uw motorverzekering online in.

Auto / bestelwagen? Vraag een offerte aan!

Motor ?
Vraag eenofferte ann !

Woning ?
Vraag eenofferte ann !