E-magazine Via

E-magazine Via

Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

MOTO

Terug naar overzicht


Met een motor rijden: uw zichtbaarheid vergroten

Met een motor rijden: uw zichtbaarheid vergroten

Motorrijders worden meer geconfronteerd met gevaarlijke situaties dan automobilisten. Om het risico op ongevallen te verminderen, is het belangrijk om voor een optimale zichtbaarheid te zorgen. We stellen u enkele reflexen voor om die zichtbaarheid zo groot mogelijk te maken.

De geschikte uitrusting

Om goed gezien te worden, draagt u best kleding met lichte of felle kleuren. Draag ’s nachts of bij slecht weer ook retroreflecterende strips op uw vest. Denk daarbij vooral aan de zichtbare delen: rug, bovenlijf, mouwen, schouders en polsen. Deze regel geldt ook voor uw eventuele passagiers, want zij zitten achteraan op uw motorrijtuig.

Kies bij mist of hevige regen voor een veiligheidsvest. Met een goedgekeurde helm kunt u uw zichtbaarheid ook verbeteren, want zo’n helm is vooraan, achteraan en opzij voorzien van retroreflecterende strips.

Uw lichten afstellen en onderhouden

Vergeet niet dat u verplicht bent de dimlichten aan te steken als u met uw motor op de openbare weg rijdt, ongeacht de omstandigheden. Zorg er ook voor dat u de lichtstraal  aanpast aan de hoogte van de lamp. Houd dus rekening met de lading van het voertuig: een motor met twee passagiers zal meer zakken dan met enkel een bestuurder.

Om de lamp af te stellen, zet u uw motor 8 tot 10 meter voor een muur in een lichte kleur. Doe de lamp aan en zorg dat de lichtbundel goed ter hoogte van de lamp schijnt, niet hoger en niet lager.

Maak regelmatig het glas van de koplamp, het achterlicht en de richtingaanwijzers schoon. Daar stapelen zich immers vaak stof, insecten en vocht op en daardoor kan uw zichtbaarheid verminderen. Denk er tot slot aan om uw lampen minstens om de twee jaar te vervangen, of zelfs elk jaar als u dagelijks met uw motor rijdt.

Extra lichten plaatsen

Om uw zichtbaarheid te vergroten, kunt u nog een bijkomend licht installeren. Wettelijk gezien mag een motor maximaal twee grote lichten hebben. De wetgeving legt echter geen enkele beperking op over de aard daarvan. U kunt dus kiezen voor led-, halogeen- of xenonlampen, afhankelijk van uw voorkeur.

Let wel, u mag in geen geval het vermogen van het originele licht aanpassen, dat is verboden.

Wenst u meer informatie over onze motorverzekeringen? Onze motorsimulatie is er om u te helpen.

Auto / bestelwagen? Vraag een offerte aan!

Motor ?
Vraag eenofferte ann !

Woning ?
Vraag eenofferte ann !