E-magazine Via

E-magazine Via

Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

MOTO

Terug naar overzicht


Wat te doen bij een motorongeval?

Wat te doen bij een motorongeval?

Motorongevallen moeten niet licht worden opgenomen. Ze gebeuren vooral tussen april en oktober, en de gevolgen zijn over het algemeen zwaarder dan bij een auto-ongeval. Wat moet u zeker doen in zo’n situatie?

De eerste handelingen

Als u betrokken bent bij een motorongeval, moet u eerst en vooral controleren of er gewonden zijn. Indien nodig moet u immers direct de hulpdiensten bellen, namelijk een ziekenwagen en de politie (bel daarvoor naar het nummer 112). Lees hier welke hulp u kunt bieden als u zelf niet gewond bent.

Denk er bij een lichter ongeval aan om uw motor en de andere betrokken voertuigen naar de kant te verplaatsen, weg van het verkeer.

Het aanrijdingsformulier invullen

Het aanrijdingsformulier moet op de plaats van het ongeval worden ingevuld. Elk detail telt. Besteed er dus zorgvuldig aandacht aan, vooral wat betreft de schets. De verzekeraars zijn niet bij het ongeval aanwezig, maar moeten de omstandigheden en de toedracht van het ongeval wel aan de hand van de schets kunnen visualiseren. Dit moet u zeker tekenen:

  • De positie van de verschillende voertuigen
  • De markeringen op de grond
  • De eventuele verkeersborden en verkeerslichten
  • De straatnamen
  • De plaatsen van de impact

Geef op uw aanrijdingsformulier ook aan of u bent weggeslingerd. Onderteken nooit een onvolledig document.

Het ongeval aangeven bij de verzekering

Uw verzekeraar heeft het bovengenoemde aanrijdingsformulier nodig om uw dossier snel te kunnen behandelen. Als het formulier niet ingevuld of niet ondertekend is, moet hij wachten op de conclusies van het onderzoek om uw aansprakelijkheid en dus ook uw vergoeding te bepalen.

Als u het aanrijdingsformulier hebt kunnen vervolledigen, vul dan de aangifte van ongeval op de achterkant ook in om de schade aan uw motor aan te geven. Die kunt u vervolgens naar uw verzekeraar sturen. Let op: om een vergoeding te kunnen krijgen, moet u uw aangifte binnen de 5 dagen na het motorongeval via een aangetekende brief met ontvangstbevestiging aan uw verzekeraar bezorgen.

Controleer ook of uw motorverzekering u wel degelijk dekt in deze omstandigheden. Als u nog geen motorverzekering hebt of als u een bijkomende dekking wilt afsluiten, aarzel dan niet om onze formules te raadplegen of om online een simulatie te maken van uw motorverzekering.

Auto / bestelwagen? Vraag een offerte aan!

Motor ?
Vraag eenofferte ann !

Woning ?
Vraag eenofferte ann !