E-magazine Via

E-magazine Via

Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

MOTO

Terug naar overzicht


Welke documenten hebt u nodig voor uw motorverzekering?

Welke documenten hebt u nodig voor uw motorverzekering?

Wanneer u uw nieuwe motor hebt gekocht, moet u die eerst verzekeren om ermee te kunnen rijden. Om onnodige vertragingen te vermijden, verzamelt u best alle nodige documenten voor een wettelijk conform contract. Dit is de lijst met de documenten voor uw motorverzekering.

De aanvraag tot inschrijving

De originele, ingevulde en ondertekende aanvraag tot inschrijving is verplicht. Dit document geeft aan dat uw motor in het verkeer mag worden gebruikt en laat toe het voertuig te identificeren ten opzichte van de andere voertuigen.

Bij een nieuw voertuig wordt de aanvraag tot inschrijving afgeleverd door de garage. Bij een tweedehandsvoertuig krijgt de eigenaar van het voertuig dit document ofwel van zijn verzekeringsmaatschappij ofwel na de technische keuring.

Rijbewijs en identiteitskaart

Bij de inschrijving moet u ook een kopie van uw identiteitskaart en uw rijbewijs overhandigen. Deze documenten dienen niet alleen om u wettelijk te identificeren, maar ook om te controleren of u geschikt bent om met deze categorie van motor te rijden. Dankzij het rijbewijs kan uw verzekeraar zijn offerte bovendien aanpassen op basis van de datum waarop u uw rijbewijs hebt behaald.

Aankoopbewijs

Met het aankoopbewijs kunt u aan uw verzekeraar aantonen dat de motor wel degelijk van u is. Als u voor een tweedehandsvoertuig kiest, maak dan bij de verkoop een kopie van het overdrachtsformulier van de eigenaar.

Gegevensoverzicht

Om uw motorverzekering te kunnen bepalen, is ook een gegevensoverzicht nodig. Hierop staan alle gegevens met betrekking tot uw vorige verzekeringscontracten (ongeacht of het voor een autoverzekering bij dezelfde maatschappij is of voor contracten die u bij andere maatschappijen hebt). Op dit gegevensoverzicht staat onder andere het niveau van uw bonus-malus en een attest van de schadegevallen.


Zoekt u een verzekeraar voor uw motor? Vul onze online simulatie in voor een offerte op maat of neem contact op met ons voor meer informatie.