E-magazine Via

E-magazine Via

Speciaal voor Tesla-bestuurders zoals u hebben we InsureMyTesla ontwikkeld, een unieke verzekering op maat van de specifieke behoeften van Tesla's en hun eigenaars. We sturen u nu door.

WONING

Terug naar overzicht


Is uw tuin inbegrepen in uw inboedelverzekering?

Is uw tuin inbegrepen in uw inboedelverzekering?

Hoewel ze u vooral verzekert voor schade aan uw woning, dekt de inboedelverzekering ook bepaalde schadegevallen in de tuin.

De tuin is tegenwoordig vaak een natuurlijke verlenging van onze woonst: we zetten er comfortabele zetels, een mooie tafel, een buitenkeuken enz. Een zwembad is niet langer exclusief voorbehouden voor exotische locaties. Maar zijn al deze prachtige dingen ook verzekerd?

De inboedelverzekering nog eens op een rijtje

De inboedelverzekering dekt u tegen alle schade aan uw woning en inboedel veroorzaakt door:

  • Brand
  • Elektriciteit (schade ontstaan door kortsluiting)
  • Een ontploffing of implosie
  • Vandalisme en kwaad opzet
  • Een storm, hagel, sneeuw, natuurrampen
  • Water en vloeibare brandstoffen, glasbreuk en sanitaire schade.

Uw inboedelverzekering dekt u eveneens tegen ‘indirecte verliezen’. Dit zijn de kosten die direct samenhangen met het schadegeval: telefoongesprekken, kinderoppas, vervoerloonverlies enz.

De inboedelverzekering en uw tuin

Bepaalde schadegevallen die zich in uw tuin voordoen, worden door de inboedelverzekering gedekt. Dit geldt, bijvoorbeeld, voor tuinmeubelen en een barbecue die door een storm of hagel schade hebben opgelopen.

De inboedelverzekering dekt eventueel ook de herstelkosten van de tuin indien deze beschadigd werd door brokstukken van verzekerde goederen of reddingswerken. Indien de schade zich uitstrekt tot uw aanplantingen, zullen deze vervangen worden door gelijkaardige jonge aanplantingen.

Als er zich een groot aantal aanplantingen, kostbare bloempotten, een vijver, een zwembad… in uw tuin bevinden, kunt u deze ook onder bepaalde voorwaarden laten verzekeren. Om hierover meer te weten te komen, dient u contact op te nemen met uw verzekeraar die u advies zal geven op basis van uw specifieke behoeften.

Naast uw inboedelverzekering kunt u ook een diefstalverzekering afsluiten die de inboedel in uw tuin en op uw landgoed verzekert voor eenwaarde van maximaal € 2500.